CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 9 november 2009

Perspektiv

Vi har varit och handlat. Mat mat mat, massor av mat. Det kommer nog att räcka i många veckor. Hur som helst så hoppade vi in i spelbutiken som finns vid ica focus. Kikade lite efter nya brädspel som man kan spela på bara två personer. Drakborgen lär väl inte hålla i alla år om vi inte kan variera. Fick flera bra tips, och gubben som jobbade där var världens mysigaste. Han var även väldigt klok. Vid diskussion om spelet Pandemic så kommer man ju lätt in på svininfluensan. Han hade läst i tidningen nu att de räknar med att 34 personer kommer att dö av influensan. Folk får panik, hysterin kring den har ju varit enorm från start. Jag mindes inte exakta siffror som han sa, så jag kollade upp det. Det han menade, var iaf att man få ju se det lite i perspektiv. Varje år dör enligt hjärt och lungfonden närmare 7000 personer i Sverige till följd av rökning. Varje år dör även mer än 350 personer i trafiken. Helt plötsligt känns inte de där 34 personerna som en så stor siffra. Då är det ju trots allt farligare att sätta sig i en bil, än att inte ta vaccinet.

9 kommentarer:

nattjakt sa...

Haha, word!

Xeeko sa...

Jävligt sant att gubben i spelaffären är klok och mysig.

Linda sa...

Tänk om alla butiksbiträden var så härliga. :)

Lars sa...

Ytterligare ett perspektiv; hur många kommer att få men för livet av vaccinet som kostar skattebetalarna hur mycket? hela grejen stinker läkemedelsföretagslobbyism.

Linda sa...

Mest intressant om man går in på sånt är väl att läkemedelsföretagen krävt ansvarsfrihet vad gäller biverkningarna, och att Danmark gått med på detta, och i Sverige är kontraktet sekretessbelagt.

Tuve sa...

Något jag tycker är roligt är hur svininfluensan och vaccinet blivit som samtalsämne.

När jag pratar med folk kommer frågan upp från tomma intet "Har du vaccinerat dig ännu?". Istället för prat om väder har det blivit prat om vaccination.

Känns som det hela har blivit ett ämne som ligger i samma kategori "Har du sett den nya filmen?"

För min del... Känns bara skumt att det blivit en alldaglig fråga.

Tess/ibess sa...

Och varje år dör det över 3000 personer i säsongsinfluensan. Varje år alltså! De har räknat med att 50 kommer att dö av baconfebern. Vart finns logiken i att tvinga folk att vaccinera sig?

När det sen går över allt det här, och det visar sig att influensan inte var så farlig ändå, då kommer de säga att det var tur att vi vaccinerade så många så influensan inte fick nåt fäste... Sen att det med all säkerhet har att göra med att svininfluensan inte är så hemsk som de vill ha sagt, det kommer de aldrig att erkänna.

Linda sa...

Jo visst lär det bli så. De kan väl inte ändra sig nu, och säga att det inte blir så farligt, utan nu måste de fortsätta hypa tills allt är över.

Tuve sa...

Svar på kurragömmat: Yeah, lite trist var det. Men man får ta något liknande närmare sommarn tycker jag. Då kan man ligga i torra buskar.

Skicka en kommentar